FA Cup: United sa Scholesom slavio u mančesterskom derbiju

Pobijedili su nogometaši Manchester Uniteda gradskog rivala Cityja na njegovu Etihad stadionu u dvoboju trećeg kola FA Cupa 3-2. Derbi je označio povratak Paula Scholesa iz mirovine…

Dvoboj se katastrofalno otvorio za domaću momčad. U desetoj minuti je Giggs u brzom protuudaru razigrao Valenciju na desnom krilu, a na Ekvadorčev je oštar centaršut sjajnim skokom i pogotkom glavom reagirao Wayne Rooney. Lopta se od grede odbila u gol rumunjskog vratara domaćih Cotela Pantilimona. Očaj se za momčad Roberta Mancinija nastavio praktički već u sljedećoj minuti, kada je kapetan Vincent Kompany isključen zbog preoštrog uklizavanja na Naniju.
Rezultiralo je to još dvama golovima u Pantilimonovoj mreži do kraja prvog dijela premda domaći u međuvremenu nisu bili bez prilika. Unitedov golman Anders Lindegaard sjajno je obranio neugodan udarac Sergija Agüera.

U 30. je minuti nakon neodlučne intervencije domaćih obrambenih igrača iz lijepog poluvoleja na 2-0 povisio Danny Welbeck, dok je Rooney u 40. minuti zabio svoj drugi gol. Ponovno je bio precizan glavom nakon što mu je Rumunj obranio 11-erac. Najstrožu je kaznu skrivio Kolarov zakašnjelim uklizavanjem u noge Welbecku.

Mancini je, napravivši dvije defenzivne izmjene, na poluvremenu uspio konsolidirati svoju momčad, a Kolarov se iskupio za pogrešku s karja poluvremena lijepim pogotkom iz slobodnog udarca. Zabio je srbijanski reprezentativac prebacivši živi zid, s oko 25 metara.

U 59. je minuti utakmice u igru za gostujući sastav ušao Paul Scholes zamijenivši Nanija. Bio je to prvi nastup 37-godišnjeg povratnika iz mirovine nakon finala Lige prvaka na Wembleyju 29. svibnja prošle godine.

Pet minuta nakon njegova ulaska Milner je Scholesu oteo loptu na desnoj strani domaćeg napada i ubacio pred gol gdje je Sergio Agüero iz drugog pokušaja smanjio na 3-2.

Zabio je Argentinac svoj 17. pogodak ove sezone za City. Na istom je broju nakon dvaju nedjeljnih pogodaka i najbolji Unitedov strijelac Rooney.

City je oštećen u 82. minuti utakmice, kada sudac Chris Foy nije 11-ercem sankcionirao igranje rukom Phila Jonesa na gol-liniji.

U trima ovosezonskim utakmicama gradskih rivala palo je čak 17 golova, ili gotovo šest po utakmici. To opet znači da golovi padaju svakih 16 minuta.

U sezonu su mančesterski klubovi krenuli 3-2 pobjedom Uniteda u Community Shieldu na Wembleyju premda su "građani" imali 2-0 na poluvremenu, nakon čega je City u prvenstvenom ogledu na Old Traffordu deklasirao Fergusonovu momčad 6-1 pobjedom.

FA Cup, 3. kolo:

Manchester City – Manchester United 2-3 (Kolarov 48, Agüero 64 / Rooney 10, 40, Welbeck 30)

rooney10w
GLORY GLORY MAN UNITED

Komentariši